PLANT B Egg is…

’s werelds eerste plantaardige ei-alternatief gemaakt van lupine. Een bron van plantaardige eiwitten, vol voedingsstoffen. We willen graag ons voedselsysteem veranderen: eitje voor eitje. Het is beter voor jou, de planeet en onze kippen….

Egg-citing, toch?

Bekijk Onze Verkooppunten

Beter voor jou!

Plant B Egg levert eiwitten, maar dan van planten. Lupine om precies te zijn! Naast eiwit levert het belangrijke voedingsstoffen als vezels en zink.

PLANT B Egg is 100% natuurlijk. Jarenlange ervaring in voedselbranche gecombineerd met de meest geavanceerde microbiologische technieken (patent aangevraagd) maakt het mogelijk om een geheel natuurlijk product, zonder conserveringsmiddelen en met zeer minimale bewerking, op de markt te brengen.

Plant B Egg draagt een Nutriscore A en bevat weinig vet en koolhydraten. Vergeleken met een traditioneel ei bevat het 50% minder calorieën en geen cholesterol. Er zijn geen toegevoegde suikers of gluten.

Beter voor de planeet!

Bij de productie van het PLANT B Egg wordt 99% minder water gebruikt en de productie resulteert in 87% minder CO2-uitstoot. Ook is er 40% minder land nodig voor de productie van het plantaardige ei-alternatief (al deze cijfers gelden in vergelijking met een traditioneel kippenei)

De lupine is het hoofdbestanddeel van PLANT B Egg. De plant heeft een positieve invloed op de bodem. Door de aanmaak van stikstof bemest de plant zichzelf praktisch, dit wordt ook wel groenbemesting genoemd en is dus goed voor het milieu! Door de late oogst van de lupines profiteren insecten, bijen en vlinders tot ver in de herfst van deze waardevolle voedselbron.

Planet Friendly

Alle grondstoffen komen regionaal uit Duitsland of het aangrenzende Europa. De korte transportroutes hebben een positief effect op de CO2-balans.

De verpakking van de PLANT B Egg is 100% recyclebaar.

Plant B Egg is gemaakt met aandacht voor onze planeet. Dit blijkt ook uit het Eaternity-label op de verpakking. Plant B Egg ontvangt de hoogste score. Het Eaternity-label geeft u een nauwkeurige beoordeling van de ecologische voetafdruk van uw voedsel. Meer informatie https://eaternity.org

Beter voor de kippen!

PLANT B Egg is gemaakt van planten die groeien in de open lucht. Er is geen kip bij betrokken, geen gescharrel en geen legbatterij.

Het risico op salmonella is er niet. Maar ook snavelkappen en kuikenvernietiging behoort tot het verleden met het plantaardige ei-alternatief.

We gebruiken geen dierlijke ingrediënten.

We zijn 100% vegan met 0% kippenleed.

Koop

PLANT BNu