Veelgestelde

vragen

Vind antwoord
op jouw vraag

Discover More

 • Hoe smaakt PLANT B Egg?

  Onze PLANT B Egg lijkt in alle opzichten een traditioneel ei; de structuur, het mondgevoel, de binding, de bruining... het is er allemaal! Lupine smaakt neutraal en is daardoor geschikt om het op smaak te maken met je eigen kruiden en garnering. Ook is het mogelijk om ei te vervangen in veel recepten, zowel zoet als hartig. Tip: voeg black salt toe aan je PLANT B scrambled eggs, dan smaakt het precies als een traditioneel ei met zout. Eet smakelijk!

 • Waar is PLANT B Egg van gemaakt?

  PLANT B Egg is gemaakt van slechts acht 100% natuurlijke ingrediënten, waaronder lupinemeel, zonnebloemolie, water, natriumcitraat (zuurteregelaar), gellan (verdikkingsmiddel), gist & kruiden. Het bevat geen conserveringsmiddelen, toegevoegde suiker, gluten of soja en heeft een laag vet- en koolhydraatgehalte.

 • Hoeveel calorieën bevat PLANT B Egg?

  PLANT B Egg bevatten 77 kcal per 100 g. dit is 50% minder ten opichte van een klassiek kippenei.

 • Hoeveel “eieren” zitten er in 1 verpakking?

  De verpakking met een inhoud van 200 ml bevat naar verhouding circa 4 eieren. De verpakking met een inhoud van 1000 ml bevat naar verhouding circa 20 eieren.

 • Waarom is PLANT B Egg goed voor de kippen?

  PLANT B Egg is een 100% plantaardig product. We gebruiken geen dierlijke ingrediënten en zijn 100% vegan. Voor de productie van traditionele kippeneieren worden kippen industrieel gehouden. Met nadelige gevolgen als grote CO2 uitstoot en minimaal dierenwelzijn. Nu is er een alternatief, waar we geen kip mee lastigvallen. Kippenvel, toch?

 • Waarom is PLANT B Egg goed voor de planeet?

  Het hele proces van het maken van PLANT B Egg is van ‘farm to fork’ ingericht met grote aandacht voor milieu en footprint. Het hoofdingrediënt, witte lupine, wordt gehaald uit Noord-Duitsland om de leveringsafstanden zo kort mogelijk te houden. De oogst is pas in de herfst, zodat bijen en vlinders de lupine nog lange tijd als voedselbron kunnen gebruiken. Lupine staat bekend om zijn stikstof absorberende werking. Deze stikstof wordt niet alleen aangetrokken maar ook gebruikt om zichzelf te bemesten, de zogenaamde natuurlijke groenbemesting. Daarnaast levert het een positieve invloed op de bodem. Volgens de resultaten van de Eaternity Score veroorzaakt PLANT B Egg gemiddeld 91,7% minder CO2 uitstoot èn gebruikt het 99,1% minder water per 100g, vergeleken met productie van een klassiek kippenei. De verpakking (Tetra pak) is 100% recyclebaar.

 • Waarom is PLANT B Egg goed voor mij?

  PLANT B Egg is rijk aan proteinen, vezels en zink. De samenstelling bestaat uit slechts acht ingrediënten, waaronder lupinemeel, zonnebloemolie en kruiden. Daarbij bevat PLANT B Egg geen conserveringsmiddelen, toegevoegde suiker, gluten en soja en heeft het een laag vet- en koolhydraatgehalte. Vergeleken met een klassiek kippenei telt PLANT B Egg 50% minder calorieën en geen cholesterol.

 • Wat doen jullie aan duurzaamheid?

  Alles wat wij doen is duurzaam! Om te beginnen bij het belangrijkste ingrediënt Lupine, deze bevrucht praktisch zichzelf. Dit wordt ook wel groenbemesting genoemd. Daarnaast zorgt de productie van PLANT B Egg voor 98,6% minder watergebruik, 86,6% minder CO2 uitstoot en is er 40% minder land nodig ten opzichte van een klassiek kippenei. De Lupine is afkomstig uit Duitsland en de productie vindt ook plaats in Duitsland. Dit resulteert in weinig transportkilometers en dus minder CO2 uitstoot. Tot slot is de verpakking 100% recyclebaar.

 • Verkoop je ook grootverbruik verpakkingen?

  Ja! Verpakkingen van 1 liter zijn verkrijgbaar op aanvraag bij Sligro (niet zelf-service).